Man aangehouden voor moord op vrouw in Brecht

De 35-jarige man die zondagavond in kritieke toestand werd aangetroffen naast het levenloze lichaam van zijn vrouw in Sint-Job-in-'t-Goor (Brecht), is door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. De man kon nog steeds niet worden verhoord, maar werd vorige week al eens kort opgepakt voor verhoor nadat zijn vrouw aangifte deed van verkrachting, slagen en bedreigingen.

Het 30-jarige dodelijke slachtoffer en haar 35-jarige partner werden zondagavond door de vader van de man gevonden in hun woning, nadat die een vreemde sms had gekregen van zijn zoon. De vrouw bleek met messteken om het leven gebracht. Over de omstandigheden is verder weinig bekend.

Het onderzoek naar de precieze toedracht van de feiten is dinsdag nog volop aan de gang, maar de partner van het slachtoffer is intussen onder aanhoudingsbevel geplaatst. Vorige week werd de man immers al eens gearresteerd na een klacht vanwege zijn vrouw, maar op basis van de verhoren en andere onderzoeksdaden die toen plaatsvonden, werd besloten dat er onvoldoende aanwijzingen waren om de man vast te houden.