Politie Mechelen pakt ontsnapte gevangene op

De 23-jarige gevangene die ontsnapt was in de Mechelen is na een grootscheepse zoekactie opgepakt. De gedetineerde was ontsnapt bij zijn overbrenging van de Brugse gevangenis naar het gerechtsgebouw van Mechelen.

De man was ontsnapt tijdens zijn overbrenging van de gevangenis van Brugge naar het gerechtsgebouw in Mechelen. De 23-jarige gedetineerde moest voor de rechter in Mechelen verschijnen. Hij zou daarbij begeleid zijn door het veiligheidskorps van justitie en niet door de politie. Volgens het parket wijst er voorlopig niets op dat er geweld is gebruikt.

De politie heeft intussen de voortvluchtige ingerekend. Het is niet duidelijk of hij hulp heeft gekregen van buitenaf. De 23-jarige man is veroordeeld voor verschillende feiten van diefstal met geweld.