Twitter neemt advertentiebedrijf MoPub over

De Amerikaanse microblogsite Twitter neemt MoPub over. De overname van het platform voor mobiele advertenties zou goed zijn voor ongeveer 265 miljoen euro in aandelen van Twitter.

MoPub werd drie jaar geleden opgericht in San Francisco. Het bedrijf helpt andere firma's met het plaatsen van advertenties op mobiele websites. Via het platform worden elke maand miljarden mobiele advertenties verspreid.

"Ik ben opgetogen om aan te kondigen dat MoPub ermee ingestemd heeft om te worden overgenomen door Twitter", zegt medeoprichter Jim Payne in het blogbericht. "Net als MoPub is Twitter sinds zijn ontstaan "mobile first", waardoor onze twee bedrijven van nature bij elkaar passen."

Twitter werkt aan de uitbreiding van de reclame op de microblogsite om de vooropgestelde 1 miljard dollar inkomsten te bereiken in 2014. De blogsite zou net als Facebook vorig jaar een beursgang voorbereiden. Die zou plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2014.