Vier verdachten groepsverkrachting schuldig aan doodslag

Vier Indiërs die verdacht werden van de dodelijke groepsverkrachting van een 23-jarige studente op een bus in New Delhi in december, zijn schuldig bevonden aan doodslag en verkrachting. Dat meldt een advocaat van de beschuldigden.
In deze bus werden de vier verdachten naar de rechtbank gebracht.

Halfweg december vorig jaar werd de studente een uur lang verkracht door een groep mannen in een bus en nadien werd ze uit de rijdende bus gegooid. De jonge vrouw werd bij de aanval ook geslagen met een ijzeren staaf waardoor vitale organen werden geraakt. Ze overleed uiteindelijk aan haar verwondingen. De verkrachting veroorzaakte heel wat ophef in India.

De vier verdachten zijn nu schuldig bevonden aan doodslag en verkrachting. De debatten rond de strafmaat gaan woensdag van start. Ze riskeren de doodstraf. Een vijfde verdachte, die op het moment van de feiten minderjarig was, werd vorige maand al veroordeeld tot drie jaar in een heropvoedingsgesticht.

De advocaten van de vier verdachten, die de beschuldigingen ontkennen, hebben intussen laten weten dat ze de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep zullen aanvechten. "We zullen alle rechtsmiddelen uitputten", luidt het.