Witse keert terug naar zijn roots in de film

De opnames voor de eerste bioscoopfilm met politiecommissaris Witse zullen voor een deel worden afgewerkt in de Westhoek. De politiekorpschef van Veurne, José Clauw, heeft dat gemeld op Radio 2 West-Vlaanderen.

De politiekorpschef van Veurne is aangenaam verrast door de interesse van de makers van de film "Witse" in zijn commissariaat.

"Ik kon het eerst niet geloven dat er in onze zone zal worden geacteerd. Men heeft mij het scenario uitgelegd. Witse is met pensioen in de film en keert terug naar zijn roots. En het commissariaat van Veurne is daar de geknipte opnamelocatie voor", aldus José Clauw.

"Witse" was een populaire serie op zondagavond op Eén. De politiecommissaris werkte in de serie jarenlang in Halle, maar keert in de film terug naar de Westhoek om er als gepensioneerde commissaris een oude moordzaak op te lossen. De film wordt in 2014 in de bioscoop verwacht.