"Ben jij mijn vrouw? Is dat echt waar?"

Jason Mortensen speelt de hoofdrol in een opmerkelijk filmpje waarin hij te zien is na een herniaoperatie. De man, duidelijk nog onder invloed van de verdoving, is zwaar onder de indruk van de looks van de vrouw aan zijn ziekenhuisbed. Wanneer zij hem vertelt dat ze al zes jaar zijn vrouw is, kan hij zijn ongeloof moeilijk verbergen.
Mortensen kan duidelijk moeilijk geloven dat de vrouw (rechts) echt zijn wederhelft is.

"Wat ben jij een lust voor het oog, heeft de dokter jou gestuurd?", klinkt het uit de mond van Mortensen. Voorts vist hij naar de naam van de vrouw en naar haar beweegreden om naast zijn bed te zitten. "Ik heet Candice en ik ben jouw vrouw", krijgt hij tot zijn eigen verbazing te horen. "Jij bent mijn vrouw?", stamelt hij alsof hij haar voor de allereerste keer in zijn leven ziet.

De beelden gingen al snel de wereld rond. Na nauwelijks twee weken werd het filmpje bijna vier miljoen keer bekeken. Met de populariteit ervan neemt echter ook het wantrouwen toe, zeker nadat gisteren nog is gebleken dat populaire filmpjes niet altijd authentiek zijn.

Mortensen zelf laat op YouTube uitschijnen dat er niets in scène is gezet. "Ik zou graag willen dat ik mij dit kon herinneren, maar ik was op dat moment helemaal weg van de wereld", schrijft hij. "Dit was mijn vijfde herniaoperatie in zes jaar tijd en al die tijd heeft ze aan mijn zijde gestaan." Deze zesde operatie is er gekomen nadat er bij de vorige operatie een complicatie was opgetreden. "We wisten niet of ik nog op dezelfde manier als vroeger kon leven. Zij is in elk geval de liefde van mijn leven. Het doet ons plezier dat jullie het filmpje zo leuk vinden."

Zijn mooie woorden ten spijt blijven er kritische opmerkingen komen over de authenticiteit. New York Daily News zocht en vond een LinkedIn-pagina van de man, waarop geschreven staat dat hij werkt in de farma-industrie in Utah. Pogingen om hem te contacteren, online en via telefoon, draaiden evenwel op niets uit. Dit in combinatie met deze website waaruit blijkt dat de man ook een model en acteur is, doet de wenkbrauwen fronsen. "Ook acteurs zijn mensen die in het ziekenhuis terecht kunnen komen", neemt iemand  de verdediging van de man op zich.

lees ook