Broer en zus krijgen allebei een kind op dezelfde dag

Een broer en een zus uit Aalst zijn afgelopen maandag met nauwelijks enkele uren verschil allebei ouder geworden. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. 's Morgens beviel de zus van een dochter. In de namiddag zette de vrouw van de broer een zoon op de wereld.

Even over 3.00 uur in de ochtend beviel Nele Callebaut van een dochter Mirte in het ASZ Aalst. Toen haar moeder enkele uren later op kraambezoek kwam, kon ze niet vermoeden dat elders in hetzelfde ziekenhuis nog een kleinkind werd geboren.

Ook de vrouw van haar zoon Stijn zette maandag immers een kind op de wereld. Dat gebeurde even voor 15.00 uur. Deze keer werd het een jongen Warre.

"Toen mijn moeder na het kraambezoek bij mijn zus naar huis terugkeerde, konden we haar laten weten dat ze rechtsomkeer mocht maken omdat ze nogmaals grootmoeder was geworden", vertelt Stijn Callebaut.

"We hebben dit niet afgesproken. Warre was uitgerekend voor 1 september en kwam dus wat later dan gepland. Mirte was dan weer voorzien voor 10 september en werd 1 dag te vroeg geboren."