Foto van overledene op Facebook veroorzaakt ophef

Een foto van een onbekende overleden vrouw op de Facebookpagina van de politiezone Blankenberge-Zuienkerke heeft heel wat ophef veroorzaakt. De politie had de foto online geplaatst, in een ultieme poging om haar identiteit te achterhalen.

Er is heel wat te doen over een Facebookfoto van de politiezone Blankenberge-Zuienkerke. De vrouw is 9 dagen geleden dood teruggevonden in de duinen, maar had geen papieren op zak. In een ultieme poging om haar identiteit te achterhalen, had de politie de foto op hun Facebookpagina geplaatst, maar dat heeft een storm van protest veroorzaakt.

"Facebook is een relatief nieuw en zeer interactief medium", zegt commissaris Hans Quaghebeur van de politiezone Blankenberge-Zuienkerke. "Op de foto zijn vrij snel reacties gekomen, waaronder een aantal negatieve en zelfs geschokte reacties." De politie heeft naar eigen zeggen de foto online geplaatst op vraag van het parket, maar had wellicht de reacties op de sociaalnetwerksite onderschat.

"We hebben nu een tekstje op Facebook geplaatst dat gevoelige surfers waarschuwt en bieden de foto niet meer rechtstreeks aan, maar via een link", zegt Quaghebeur. De politiezone blijft achter de aanpak staan en meldt dat de foto ook te zien was op televisie.

De politiezone heeft intussen het bericht met de waarschuwingstekst en link naar de foto verwijderd, omdat ze een duidelijk spoor hebben gevonden naar de identiteit van de vrouw.