Jonge geweldenaar nog maand in gesloten instelling

De jonge dader van zware agressie in Aalst blijft nog minstens een maand in een gesloten jeugdinstelling. De 17-jarige had begin juni een man in elkaar geslagen en geschopt. Vorige week heeft hij zichzelf aangegeven nadat er camerabeelden van het geweld waren getoond.

De jongeman zit nu opgesloten in de gesloten instelling van Everberg. Het parket wil dat hij als een volwassene wordt berecht.

De feiten vonden plaats op 1 juni in Aalst. Op de beelden die het parket van Dendermonde vrijgaf, is te zien hoe twee mannen in een discussie raken. Een van de twee gaat de ander plots te lijf en slaat hem tegen de grond.

De aangevallen man blijft bewusteloos op de grond liggen, maar de ander blijft hem schoppen en slaan, onder meer in zijn gezicht, zelfs als anderen hem proberen tegen te houden.