Minstens negen doden bij aanslagen in de Sinaï

Bij twee bomaanslagen in de Egyptische Sinaï zijn minstens negen militairen omgekomen. Een tiental andere mensen raakte gewond. Er zijn steeds meer aanslagen van moslimextremisten in het gebied.
AP2013

Vrijwel tegelijkertijd ontploften er twee bomauto's in Rafah, de grenspost tussen Egypte en de Palestijnse Gazastrook. Een bomauto deed een kantoor van de militaire inlichtingendienst instorten. Daar raakten naast enkele doden ook een tiental militairen en burgers bedolven onder het puin.

Elders in Rafah is een bomauto met twee zelfmoordterroristen ingereden op een pantserwagen van het Egyptische leger. Daarbij zouden ook doden zijn gevallen. De twee aanslagen hebben minstens negen mensenlevens en tientallen gewonden geëist. 

Vorige week werd in de hoofdstad Caïro een mislukte bomaanslag uitgevoerd tegen het konvooi van minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ibrahim. De minister bleef ongedeerd.

Het Egyptische leger is intussen een offensief gestart tegen moslimrebellen in de Sinaï. Daarbij zijn ook al tientallen militanten omgekomen. De opstanden in de Sinaï begonnen na de val van Moebarak begin 2011, maar zijn verhevigd nadat begin juli de moslimbroeder Mohammed al-Mursi als president werd afgezet door het leger. 

 

Meest gelezen