Oostenrijk stuurt "vrouw met baard" naar Songfestival

De Oostenrijkse omroep ORF heeft Conchita Wurst gekozen om het land te vertegenwoordigden op het Eurovisiesongfestival in 2014. Conchita, wiens echte naam Tom Neuwirth is, is een populaire transgenderist in Oostenrijk.

Conchita Wurst is het alter ego van de 24-jarige Tom Neuwirth. Met "That’s what I am" werd hij vorig jaar tweede in de Oostenrijkse voorronde van het Songfestival.

Dit jaar heeft de populaire transgenderist meer geluk. De Oostenrijkse omroep ORF heeft Conchita Wurst gekozen om het land te vertegenwoordigen in Kopenhagen. Met welk nummer dat zal zijn, is nog niet bekend.

Tom Neuwirth nam in 2006 aan de Oostenrijkse talentenjacht "Starmania". Nadien werd het stil rond de zanger, tot hij in 2011 terugkeerde als Conchita Wurst. Sindsdien is de "vrouw met de baard" erg populair in Oostenrijk.