Portret van Malala Yousafzai in National Gallery

The National Portrait Gallery in Londen gaat een schilderij van de Pakistaanse Malala Yousafzai exposeren van de Britse schilder Jonathan Yeo. Het schilderij zal na de expo begin volgend jaar worden geveild en de opbrengst gaat naar het Malala Fonds.

Het schilderij van de 16-jarige Pakistaanse is een van de portretten van Jonathan Yeo die in de National Portrait Gallery worden getoond van 11 september tot en met 5 januari 2014.

Er zullen ook portretten van onder anderen Damien Hirst en Kevin Spacey van Yeo getoond worden.

Het jonge meisje Malala Yousafzai werd in oktober 2012 neergeschoten door talibanstrijders in Pakistan. Ze overleefde de aanslag en verhuisde met haar familie naar Groot-Brittannië. Ze pleit voor het recht op onderwijs voor iedereen.