Release "Pirates of the Caribbean 5" is uitgesteld

De release van de vijfde "Pirates of the Caribbean"-film is uitgesteld. Dat heeft producer Jerry Bruckheimer gezegd aan The Hollywood Reporter. De film zou normaal gezien in 2015 in de zalen komen, maar er zijn problemen met het script en met de budgetten.
AP2010

De release van "Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales", de vijfde film al in de reeks, was gepland voor 10 juli 2015. Dat is echter niet haalbaar, zegt Jerry Bruckheimer in The Hollywood Reporter.

"Problemen met het script en de budgetten liggen aan de oorzaak van de vertraging", aldus Bruckheimer. De producer hoopt dat de film zal klaar zijn tegen de zomer van 2016.

In "Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales" kruipt Johnny Depp opnieuw in de huid van Captain Jack Sparrow. Eerder maakte Disney al bekend dat Joachim Rønning en Espen Sandberg de film zullen regisseren.

De vier vorige "Pirates of the Caribbean"-films, "The curse of the Black Pearl", "Dead man's chest", "At world's end" en "On stranger tides", leverden samen in totaal bijna 3 miljard euro op. Het is de op vier na grootste filmfranchise ooit.