Umicore bouwt nieuwe fabriek in China

Tijdens het bezoek van premier Elio Di Rupo aan China is aangekondigd dat het Belgische bedrijf Umicore een nieuwe fabriek gaat bouwen in de provincie Hunan.

Premier Di Rupo (PS) en vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) hebben vandaag in de havenstad Dalian enkele belangrijke gesprekken gevoerd met Chinese politici en zakenlui.

Tijdens de ontmoeting met de Chinese premier Li Keqiang werd aangekondigd dat de Belgische materialengroep Umicore een nieuwe moderne fabriek voor zinkpoeder gaat bouwen in de stad Changsha in de provincie Hunan in het centrum van China.

Umicore heeft daar al een zinkpoederafdeling, maar moest die moderniseren om tegemoet te komen aan de strengere milieurichtlijnen die de provincie Hunan heeft opgelegd.

In Dalian hebben Di Rupo en De Croo ook een ontmoeting gehad met Wang Jianlin, de topman van het concern Dalian Wanda Group en de rijkste man in China. Ook Wang zou overwegen om in ons land te investeren, maar hoe dat concreet moet verlopen, is nog niet meegedeeld. Wanda is actief in vastgoed en het hotelwezen.