Veel schade na uitslaande magazijnbrand in Hoboken

In het Antwerpse district Hoboken heeft vanochtend een grote magazijnbrand gewoed bij constructiebedrijf Fabricom. Er vielen geen slachtoffers en er was op geen enkel moment sprake van gevaar voor de omgeving. Maar de schade is aanzienlijk.

Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit de loods aan de Leo Bosschartlaan. "We hadden even problemen om aan voldoende water te komen, maar hebben het vuur toch bijzonder snel onder controle gekregen. Dat is uitzonderlijk voor een magazijnbrand van een dergelijke omvang", zegt Bert Brugghemans van de Antwerpse brandweer.

Hoewel de loods niet volledig in de as werd gelegd, zal de schade allicht aanzienlijk zijn. De opslagplaats lag vol met elektrische apparatuur zoals airco's, die heel wat rookschade opliepen.