Verdachten zinloos geweld in Merchtem vrijgelaten

De twee verdachten van een geval van zinloos geweld in Merchtem zijn vrijgelaten. De twee mannen van 21 en 19 jaar oud uit Asse hebben in december vorig jaar een 51-jarige man aangevallen met een baseballknuppel. Een man die wilde helpen, deelde in de klappen.

De twee mannen van 21 en 19 jaar oud uit Asse hebben in december vorig jaar - zonder enige aanleiding - een 51-jarige man neergeslagen met een baseballknuppel. Een koppel dat toevallig langsreed met de auto en stopte om te helpen, deelde in de klappen. Toen de man van het koppel uit de auto stapte, kreeg hij enkele rake klappen toegediend. Zijn vrouw kon uiteindelijk de politie verwittigen, maar toen die ter plaatse kwam, waren de daders al gevlucht. Pas maanden later zijn ze ingerekend.

De 51-jarige man lag een tijdje in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar maakt het intussen goed. Ook de man van het koppel werd met lichte verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

De verdachten zijn voorlopig vrijgelaten. Het duo zat sinds februari in de cel. Nu het onderzoek bijna is afgerond, worden de twee verdachten vrijgelaten in afwachting van hun proces.