Verizon geeft recordbedrag aan obligaties uit

De Amerikaanse telecomgigant Verizon is gestart met de grootste obligatie-uitgifte ooit. Dat melden bronnen binnen het bedrijf. Het zou gaan om zo'n 37 miljard euro.
AP2013

De operatie, waarbij leningen met looptijden van 3 tot 30 jaar zouden worden aangeboden, wordt in acht rondes uitgevoerd. De obligatieveiling overtreft het vorige record. Dat stond met 17 miljard dollar op naam van Apple, vier maanden geleden.

Door zoveel schuldpapier uit te geven, is Verizon wel verplicht een hogere vergoeding aan de beleggers te bieden: 47 basispunten meer dan gelijkaardige obligaties, berekende het financiële persagentschap Bloomberg.

De opbrengst wil Verizon gebruiken om de uitkoop van Vodafone in de joint venture Verizon Wireless te financieren. Die kost het Amerikaanse telecombedrijf in totaal 130 miljard dollar.