Vicevoorzitter Brits Lagerhuis stapt op na seksschandaal

Het Britse conservatieve parlementslid Nigel Evans is gisteravond opgestapt als vicevoorzitter van het Britse Lagerhuis. Eerder op de dag was hij in beschuldiging gesteld van enkele seksdelicten. Over een week verschijnt Evans voor de rechter, maar hij houdt zijn onschuld staande.
AFP ImageForum

Nigel Evans zou zich hebben bezondigd aan ongewenst seksueel gedrag, aanranding en zelfs verkrachting. In totaal moet hij zich verantwoorden voor 8 feiten die plaatsvonden tussen 2002 en 2013. Er is sprake van 7 slachtoffers.

Evans gooide gisterenavond de handdoek als een van de vicevoorzitters in the House of Commons, het Britse Lagerhuis, maar wil daarmee geen schuld bekennen: "Ik zal hard vechten om te bewijzen dat ik onschuldig ben", aldus het 55-jarige parlementslid van Ribble Valley.

Evans kan voorlopig parlementslid blijven en wil "hard blijven werken voor de mensen van Ribble Valley, waar mijn politieke carrière begon in 1992." Zo wil hij iets doen aan het afbouwen van het busaanbod op het platteland. Op 18 september verschijnt Evans voor de rechter.