VRT ondertitelt 96 procent van de programma's

De openbare omroep VRT ondertitelt vandaag 96 procent van alle programma's op Eén, Canvas en OP12. "De doelstellingen uit de beheersovereenkomst worden bijna allemaal gehaald", meldt de openbare omroep.

Sinds december 2012 worden "Het Journaal" en "Karrewiet" dagelijks getolkt naar Vlaamse gebarentaal. De VRT engageert zich ook om een fictieserie per jaar met vertelstem (audiodescriptie) uit te zenden.

De duidingsprogramma's "Reyers laat" en "Volt" worden sinds september ondertiteld. Dat betekent dat 99,05 procent van alle nieuws- en duidingsprogramma's wordt ondertiteld. De beheersovereenkomst vraagt dat tegen eind 2014 alle nieuws- en duidingsprogramma's worden ondertiteld.

"Ik ben blij dat de VRT meer doet voor mensen met auditieve en visuele beperkingen dan afgesproken in de beheersovereenkomst", reageert Vlaams minister van Media Ingrid Lieten.