Waar komt postbus op de Theems plots vandaan?

Wie in Sonning, in het Engelse graafschap Berkshire, brieven op de post wil doen, kan maar beter reservekleren meenemen. Of een bootje, want een meter boven het wateroppervlak van de Theems hangt er sinds kort een postbus tegen de brug. Vreemd genoeg weet niemand, ook de Royal Mail niet, waar de rode postbus vandaan komt.

Ook Uri Geller heeft er het raden naar. Hij woont al 33 jaar in het dorp, maar naar eigen zeggen heeft hij dit nog nooit meegemaakt. "Er gebeuren hier wel vaker opvallende dingen, maar dit is toch ongezien. Misschien heeft het wel te maken met de geest van een jong meisje dat al meerdere keren is waargenomen onder de brug", zegt Geller tegen de BBC. Opvallend is ook dat de rode postbus vlak boven het wateroppervlak hangt. Als het waterpeil van de Theems stijgt, zoals het geval is in de winter, dan komt de bus mogelijk in het water terecht.

Het was een alerte postbode die de vreemde locatie van de postbus opmerkte. Hij nam er een foto van en stuurde die vervolgens naar zijn bazen om aan te tonen waarom hij er niet in geslaagd is alle postbussen in de buurt te ledigen.

Een woordvoerder van de Royal Mail is er niet in geslaagd het mysterie op te lossen. "Het is alleszins geen postbus die we gebruiken", zegt Val Bodden. "We hebben er geen benul van hoe die postbus daar is terechtgekomen."

lees ook