Zanger en gitarist Paul Despiegelaere is overleden

De Belgische zanger en gitarist Paul Despiegelaere is overleden na een lange ziekte. Despiegelaere won met zijn groep The Machines in 1980 de tweede editie van Humo's Rock Rally en scoorde radiohits met "Don't be cruel" en "The lies in your eyes".

Gentenaar Paul Despiegelaere was in de jaren 80 frontman van de new-wave-groep The Machines. Met die band won hij in 1980 de tweede editie van Humo's Rock Rally.

De groep bracht vervolgens de singles "Money in my wallet" en "Frozen faces" uit, en brak in 1981 door met het catchy nummer "Don't be cruel". Dat was de derde single uit hun debuutalbum "A world of machines", dat ze mochten opnemen in de legendarische Abbey Road Studio in Londen.

Later volgden nog twee minder succesvolle albums: "Dots and dashes" en "Jungle". Nadien stierf The Machines een stille dood. Paul Despiegelaere legde zich na The Machines vooral toe op productiewerk, voor onder meer Noordkaap, Eden en Mama's Jasje.

Paul Despiegelaere was al een hele tijd ziek. Gisteren is hij overleden.