2 jaar rijverbod voor doodrijder Ertvelde

Een 22-jarige man die vorig jaar een Chiroleider doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, heeft van de rechter een rijverbod van 2 jaar en een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden gekregen. De bestuurder werd dezelfde avond nog gevat en bleek gedronken te hebben.

Het ongeval gebeurde in de nacht van 22 op 23 september 2012 rond 4.30 uur. De 22-jarige Chiroleider kwam van een fuif in de buurt en liep samen met een Chiroleidster op het fietspad toen ze achteraan werden aangereden. De jongeman stierf ter plaatse, de jonge vrouw raakte lichtgewond. De bestuurder van de auto pleegde samen met twee inzittenden, één minderjarige en één meerderjarige, vluchtmisdrijf.

Later dezelfde avond is de bestuurder in kwestie, samen met de inzittenden van de auto, opgepakt door de politie. De bestuurder bleek gedronken te hebben en is nu veroordeeld voor onopzettelijke doodslag en vluchtmisdrijf. Hij krijgt een rijverbod van twee jaar en 18 maanden voorwaardelijke celstraf.

De meerderjarige passagier heeft een werkstraf van 120 uur gekregen voor schuldig verzuim. De minderjarige moet nog voor de jeugdrechter verschijnen.