"Dit is een 9/11-blunder die kan tellen"

Radionieuwsproducer Emily Kaiser uit Minnesota, VS, kon gisterenochtend haar ogen niet geloven toen ze het internet afschuimde voor nieuwsberichten. Modemagazine Esquire bleek op zijn overzichtspagina een artikel over het stijlvol naar het werk gaan te illustreren met een van de meest opvallende foto’s van de 9/11-aanslagen, nu 12 jaar geleden. Een bericht over een modieuzere tocht naar het werk werd immers opgeluisterd met de foto van "de vallende man" van Richard Drew. Het ietwat lacherige excuus van het tijdschrift nadien kon de gemoederen niet bedaren op sociale media.

Esquire twitterde immers als excuus: "Relax iedereen. Er is een stom technisch probleempje geweest in verband met ons "Falling Man"-verhaal, dat we zo snel mogelijk hebben opgelost. Excuses voor de verwarring."

Verontwaardigde reacties volgden, zoals:

  • "Relax? Moeten wij ons straks nog gaan verontschuldigen voor onze reactie?"
  • "Is dit het beste wat ze kunnen doen als verontschuldiging? En dan, relax? Wat dacht je van fuck you!"
  • "Beseffen jullie wel dat jullie excuses meer beledigend zijn dan de blunder?"
  • "Durven jullie de familieleden van de slachtoffers te zeggen dat ze zich moeten ontspannen? Hoe ongevoelig kan je zijn."
  • "Dit zijn niet één, maar twee blunders die kunnen tellen!"
  • "Mogen jullie branden in de hel, klootzakken!"

lees ook