"Een nieuwe relatie voor Luc met een jongere madam"

Op een gemiddelde weekdag halen ze een miljoen kijkers. Zijn Jenny, Rosa, Luc en Frank na 18 seizoenen "Thuis" dan nog niet versleten? "Koppen" wilde weten hoe de set van de populairste soap van Vlaanderen eruitziet.

Wie bouwt de decors en waar staan ze? En hoe bepalen de schrijvers de verhaallijnen? Hoofdschrijver Stef Wouters: "Om de twee jaar is er standaard een onderzoek naar "Thuis". We onderzoeken welke personages de kijker tof vindt. En het is niet omdat die een personage niet leuk vindt, dat we die eruit schrijven, soms zelfs integendeel."

De acteurs werken in een geoliede machine. Annick Segal oftewel Rosa neemt ons mee tijdens de opnames: "Je moet rekenen dat er ongeveer 20 minuten gefilmd wordt per scène, want op een dag tijd moet er een aflevering op staan, dus dat is ongeveer 25 minuten op antenne. Voor een Hollywoodfilm nemen ze twee minuten op een dag op, dan weet je hoe hard het vooruit moet gaan." In "Koppen" krijgt u een inkijk achter de schermen. De reportage is van Lin Delcour en Laura Niclaes.

De Koppen-reportage wordt uitgezonden om 20.40 uur na Thuis op Eén.