"Gebrek aan communicatie van Hilde Claes heeft ons gestoord"

"We hebben ons gestoord aan het gebrek aan communicatie van burgemeester Hilde Claes", zegt de Hasseltse CD&V-voorzitter Dave Hendriks nadat zijn partij tijdens het wekelijkse schepencollege meer tekst en uitleg had gevraagd over het dossier van de vermeende schriftvervalsing, waarbij burgemeester Claes in verdenking werd gesteld. "Maar ze heeft nu een toereikend antwoord gegeven en daarmee is voor ons de kous af."

Coalitiepartners CD&V en de burgemeesterslijst Helemaal Hasselt (SP.A, Groen en enkele onafhankelijken) zaten vandaag rond de tafel om onder meer de eerder deze week fel besproken klacht wegens vermeende schriftvervalsing aan het adres van de burgemeester te bespreken.

"Over de inhoud van het dossier hebben we geen vragen gesteld", zegt Hendriks. "We laten daar het gerecht zijn werk doen en nemen dan ook geen stelling in vooraleer de zaak juridisch is uitgeklaard."

Maar dat CD&V via de pers moest vernemen dat Hilde Claes in verdenking was gesteld, zat de partij wel redelijk hoog. "Het gebrek aan communicatie heeft ons inderdaad sterk gestoord", aldus nog Hendriks. "Er zijn destijds in het bestuursakkoord een aantal afspraken gemaakt rond interne kennisgeving en die zijn niet nagekomen. De burgemeester erkent dat en heeft een afdoend antwoord gegeven op onze vragen hieromtrent. Ze heeft beloofd om beter en sneller te communiceren over dergelijke zaken. Daarmee is voor ons de kous voorlopig af. We blijven achter onze burgemeester staan en wachten intusen de rest van het juridische onderzoek af."