"Vele dingen worden beter met het ouder worden"

Afgelopen dinsdag zette prins Charles zijn liefdadigheidswerk nogmaals onder de aandacht. Hij opende in Londen een nieuwe winkel waar een groep van jonge ondernemers zijn creatieve ideeën op het vlak van onder meer juwelen en kleding aan de man kan brengen. Hiervoor werden ze geholpen door "The Prince’s Trust". Charles had ook twee ambassadeurs van die "Prince’s Trust" uitgenodigd, namelijk rockzanger Rod Stewart en zijn 26 jaar jongere echtgenote Penny Lancaster. En die laatste kon het duidelijk goed vinden met de Britse prins, al verliep niet alles zoals het protocol het voorschrijft.

Het koppel kwam immers tien minuten te laat en diende zich dan ook te verontschuldigen tegenover de prins. Het protocol schrijft voor dat de koninklijke leden altijd het laatst arriveren. De oorzaak van het laattijdig verschijnen legde Stewart bij het drukke verkeer. "We hebben er drie kwartier over gedaan van onze woning tot hier. Ik wou dat ik ook mijn eigen politie-escorte had. Dan zou ik altijd op tijd zijn", voegde hij er later aan toe op nieuwswebsite The Telegraph.

Lancaster zelf had dan weer gekozen voor te hoge hakken, waardoor ze boven de prins uitstak. Het deed de tabloid The Sun besluiten dat Charles "gekrompen was". Toch konden beiden het goed vinden met elkaar, want toen Charles bij de zanger informeerde over zijn stem, antwoordde Stewart: "Die wordt beter met het ouder worden." Waarop zijn echtgenote schalks toevoegde dat "er nog heel wat andere dingen ook beter worden".

Stewart bleek wel erg verbaasd door dit stoute antwoord en de prins moest duidelijk even nadenken voor een passend antwoord. Meer dan een lachend "Dat is super" wist hij uiteindelijk niet te bedenken.

Maar het ijs was duidelijk gebroken en de prins grapte later nog: "Ik kan niet geloven dat deze organisatie zo gegroeid is. Het is allemaal begonnen met één man en een hond. En ik was die hond."

lees ook