Aandeel Yahoo voor het eerst in 5 jaar boven 30 dollar

Het aandeel van Yahoo is vandaag boven de 30 dollar gestegen. Dat is de eerste keer sinds het Amerikaanse internetbedrijf begin 2008 bijna door Microsoft werd overgenomen. Nadien ging het aandeel in dalende lijn tot Marissa Mayer vorig jaar als nieuwe CEO aantrad.

Vandaag is het beursaandeel van het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo tot boven de 30 dollar gestegen. Dat is de eerste keer sinds Microsoft in februari 2008 een vijandig overnamebod op het bedrijf plaatste.

Microsoft bood toen 31 dollar per aandeel. De toenmalige CEO Jerry Yang oordeelde dat het aandeel meer waard was en hield de boot af. Zelfs toen Microsoft tot 33 dollar per aandeel bood, hield hij het been stijf.

Alibaba

Nadat Yahoo het overnamebod had afgewezen, raakte het aandeel in vrije val. Op het dieptepunt noteerde het op een schamele 8,94 dollar. Intussen volgden de CEO's elkaar in sneltempo op.

Toen Marissa Mayer in juli 2012 als nieuwe CEO aantrad, begon het tij te keren. Sindsdien is het aandeel bijna verdubbeld in waarde. Mayer slaagde erin het moreel bij het personeel op te vijzelen. Ze besteedde zo'n 1,2 miljard dollar aan een resem kleinere overnames, transformeerde enkele sleutelproducten van Yahoo en kon de aandeelhouders meer dan 3 miljard dollar winst uitkeren dankzij een investering in het Chinese internetbedrijf Alibaba.

Tumblr

De toespraak van Mayer gisteren op een technologieconferentie was het laatste duwtje in de rug om het aandeel van Yahoo vandaag boven de 30 dollar te stuwen.

Mayer kondigde aan dat de onlinediensten van haar bedrijf nu maandelijks meer dan 800 miljoen gebruikers trekken. Dat is zo'n 20% meer dan toen ze als CEO aantrad. Dat cijfer bevat bovendien niet eens de gebruikers die Yahoo erbij kreeg toen het eerder dit jaar de microblogger Tumblr overnam.