Arbeiders gieten beton in riolering van 4 gezinnen in Groot-Bijgaarden

In de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden hebben arbeiders per ongeluk beton gegoten in een oude rioleringsbuis. Op die buis waren echter nog vier gezinnen aangesloten. Door de fout vloeit hun afvalwater niet meer weg.

Een van de getroffen bewoners is een kapster en die ondervindt grote problemen bij het wassen van het haar van haar klanten. "Nadat ik het haar van een klant gewassen heb, moet ik in de kelder gaan kijken of het water wegvloeit", zegt ze op Radio 2 Vlaams-Brabant.

De problemen zijn afgelopen weekend begonnen toen de bewoners vaststelden dat hun afvalwater niet meer wegvloeide. "Mijn man heeft eerst geprobeerd om de buis vrij te krijgen met een ontstopper, daarna heb ik een loodgieter gebeld", zegt de kapster. "Toen kwam er een grijze smurrie uit en bleek dat er beton in de riolering is gespoten."

Maandag pas zouden er nieuwe buizen geplaatst worden die het probleem moeten oplossen. "Van de gemeente hebben we voorlopig een wc gekregen voor onze deur. We wassen ons nu met een emmer."