Dominee Jones opgepakt omdat hij 3.000 korans wilde verbranden

De omstreden Amerikaanse dominee Terry Jones is opgepakt omdat hij plannen had om bijna 3.000 korans in brand te steken. Hij wilde evenveel exemplaren van de Koran verbranden als dat er slachtoffers waren gevallen op 9/11.

Op zijn website had Jones eerder aangekondigd dat hij gisteren, niet toevallig op 11 september, 2.998 exemplaren van de Koran wilde verbranden in de baai van Tampa, Florida, precies evenveel als er slachtoffers vielen bij de aanslagen van 9/11.

De politie hield hem tegen in het stadje Mulberry, Florida, toen hij achter het stuur zat van een pick-up. In de aanhangwagen stak een grote barbecue met korans, overgoten met kerosine. In de pick-up zouden naar verluidt nog extra vaten kerosine gelegen hebben.

De dominee en zijn assistent werden opgepakt en beschuldigd van illegaal transport van brandstof. Jones is ook beschuldigd van het openlijk dragen van een vuurwapen.

In juli 2010 haalde Jones al het nieuws toen hij ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de aanslagen van 11 september pagina's uit de Koran verbrandde. Dat veroorzaakte wereldwijd protest.