Een rondje Brussel met de paardenkoets

Op verzoek van toeristen heeft de stad Brussel opnieuw paardenkoetsen toegelaten in de hoofdstad. Voor 39 euro krijg je een rondrit van dertig minuten door de binnenstad.
Alle tochten starten en eindigen op de Grote Markt.

Het is al meer dan tien jaar geleden dat er nog paardenkoetsen ingezet werden voor toeristische rondritten in Brussel. Het stadsbestuur heeft nu het licht op groen gezet, er is een nieuw parcours uitgestippeld.

"Dit parcours komt tegemoet aan de vraag van het publiek om de rondritten per paardenkoets terug in te voeren in Brussel, zoals in andere Belgische steden”, zegt schepen van Handel Marion Lemesre (MR), die achter het initiatief zit, aan brusselnieuws.be. "Het is een aangename manier om de stad te bezoeken", zegt ook Philippe Close (PS), schepen van Toerisme.

De makers van het parcours gaven hun ogen de kost in Brugge om een rustgevende wandeling uit te stippelen in het hart van Brussel. Twee nieuwe Victoria-koetsen voeren de toeristen langs de voetgangerszones in Brussel. "Het is de bedoeling dat er geen hinder zal zijn voor het verkeer, noch voor de inzittenden", zegt Lemesre.

Een tochtje in de paardenkoets kost 39 euro per koets voor een half uur. Alle tochten starten en eindigen op de Grote Markt.