Goedele Liekens stopt met magazine GDL

Goedele Liekens stopt met haar magazine GDL. Van het blad zijn acht nummers verschenen. Liekens wil zich op haar andere projecten concentreren. Het laatste nummer, dat crisis als thema heeft, ligt nu in de winkel.

Liekens vindt het heel jammer. "We hebben mooie nummers gemaakt en ik heb heel bijzondere mensen leren kennen. Het is dan ook met spijt in het hart dat ik stop. De enorme workload was niet meer verenigbaar met nieuwe projecten, onder andere in Nederland, én met mijn levensdoel om wat meer te genieten."

Ook het gegeven dat de bladenmarkt erg onder druk staat, speelt een rol, geeft Liekens toe. "We hebben ons de vraag gesteld in hoeverre die investering, zowel financieel als qua inspanning, een toekomst heeft. We wilden graag voort onder de naam Goedele, maar daar doet Sanoma juridisch moeilijk over. Ik wil geen tijd en energie (en kosten aan de advocaat) meer spenderen aan dergelijke negativiteit en mij ten volle concentreren op de zaken die ik belangrijk vind."

Vanaf dit najaar presenteert Goedele Liekens in Nederland de talkshow "De dokters". Ze werkte ook als seksuologisch vorser in Utrecht mee aan het wetenschappelijk onderzoek naar de vrouwelijke "lustpil". Volgens het persbericht blijft Channel 4 ook geïnteresseerd in een tv-programma met Goedele en werkt het samen met het productiehuis Ricochet aan een format rond seksuele opvoeding.

GDL was de opvolger van Goedele dat eind 2011 werd afgevoerd door Sanoma Magazines. Liekens kon daarvoor bij uitgeverij Cascade terecht, dat GDL sinds juli 2012 op de markt bracht.

Meest gelezen