N-VA wil "sneeuwstraten" in Geraardsbergen

De oppositiepartij N-VA in Geraardsbergen stelt voor om in de winter zogenoemde sneeuwstraten in te richten, naar analogie met de speelstraten. Een deel van een straat of een volledige straat zou dan niet sneeuwvrij gemaakt worden, waardoor er naar hartenlust gespeeld kan worden.

Verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen organiseren in de zomermaanden of in andere vakantieperiodes zogenoemde speelstraten, straten die afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. De N-VA in Geraardsbergen denkt nu aan sneeuwstraten.

Volgens de partij zou dat sneeuwpret voor jong en oud betekenen en de sociale cohesie bevorderen. Opvallend is wel dat net de N-VA in Geraardsbergen vorig jaar voorstelde om GAS-boetes uit te schrijven voor sneeuwbalgooien. Maar dat staat het voorstel niet in de weg, vindt Steven De Boe, voorzitter van de lokale N-VA-afdeling.

"Ik zie daar geen probleem in. Als een deel van de straat effectief wordt afgesloten en het staat duidelijk aangekondigd als een sneeuwstraat, dan weten mensen dat ze zich daar aan een sneeuwbal kunnen verwachten. Ik zie er dus geen graten in", luidt het bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.