Uitbating Vorst Nationaal in handen van Sportpaleis Groep

Het Sportpaleis en Music Hall slaan de handen in elkaar voor de exploitatie van Vorst Nationaal. Sportpaleis Groep zal vanaf 1 oktober de uitbating van de "legendarische rocktempel" op zich nemen.
Neil Young and Crazy Horse stond op 8 juni in Vorst Nationaal.

Music Hall blijft eigenaar van de zaal, maar zal de dagelijkse leiding overlaten aan de Sportpaleis Groep. Beide partijen ondertekenden daarvoor een kaderovereenkomst.

Sportpaleis Groep en Music Hall benadrukken dat ze een "bijzonder belangrijk strategisch samenwerkingsakkoord" hebben gesloten. "Deze samenwerking versterkt beide organisaties in hun corebusiness en laat hen toe om die verder en met nog meer succes te ontwikkelen. Met het Sportpaleis in Antwerpen, de Lotto Arena, de Ethias Arena en Vorst Nationaal is er voor elke artiest en voorstelling, zowel wat ligging als wat capaciteit betreft, een mooi en uniek aanbod."

"Het Sportpaleis is verheugd om haar expertise in zaaluitbating nu ook te mogen aanwenden op wat de moeder aller concertzalen in België is", zegt Jan Van Esbroeck. "De geschiedenis van Vorst Nationaal dwingt respect af van de grootste wereldartiesten: het is veruit een van de gezelligste concertzalen in Europa. Ons hele team kijkt ernaar uit om samen met de medewerkers van Vorst Nationaal de (inter)nationale positie van Vorst zo mogelijk nog verder te versterken."

“Music Hall is bijzonder blij met deze samenwerking", reageert Geert Allaert. "We hebben 20 jaar gewerkt om Vorst Nationaal te krijgen waar het vandaag staat. Ik ben ervan overtuigd dat de Sportpaleis Groep de juiste partner is om de zaal de toekomst in te loodsen. Samen met de Gemeente Vorst en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zullen zij ervoor zorgen dat Vorst Nationaal dé concertzaal bij uitstek in Brussel blijft. Music Hall zal zich dankzij deze samenwerking nog meer kunnen focussen op promoten en produceren. Onze internationale ambities worden steeds concreter maar we zullen ook heel actief blijven in België. Je kan er van op aan dat de producties van Music Hall nu ook het Sportpaleis zullen aandoen."

Ook op het vlak van de theaters lopen er onderhandelingen. Binnenkort opent de Sportpaleis Groep immers het vernieuwde Congrestheater in Hasselt. Een samenwerking met de theaters van Music Hall in Gent (Capitole) en Antwerpen (Stadsschouwburg) lijkt dan ook een opportuniteit.