"Ik deed het uit liefde voor mijn dochter"

Je hebt een gezinsuitstap gepland en een van je dochters wil eropuit trekken in een te korte short, wat doe je dan als vader? Scott Mackintosh koos voor een onconventionele aanpak toen dochterlief Myley weigerde andere kleren aan te trekken. Prompt zette hij de schaar in zijn eigen jeansbroek en trok hij een T-shirt aan dat aan duidelijkheid niet te wensen overliet.

Ondanks het modedrama van haar vader besliste Myley toch door te zetten en haar gezin te vergezellen naar de minigolfbaan. Vervolgens gingen ze ook samen op restaurant en daar hadden ze volgens Huffington Post meer bekijks dan het voedsel dat op de borden terechtkwam. Pas op het einde van de dag, toen de familie Mackintosh milkshakes zou drinken, koos Myley ervoor om in de wagen te blijven zitten.

Missie alsnog geslaagd dus, voor vader Scott. De volgens zijn T-shirt "Beste Vader Ooit" beweert in Desert News dat hij het deed om zijn dochter duidelijk te maken hoe graag hij haar wel ziet. "Ik deed het uit liefde voor mijn dochter. Ze moet weten hoeveel ze voor mij betekent."

Sinds zijn stunt heeft hij de te korte short van zijn dochter niet meer gezien. "Het is toch opvallend dat ze sindsdien kiest voor aanvaardbare kledij", aldus Scott. Al blijft hij erbij dat hij het zo opnieuw zou doen. Ook hoopt hij dat andere meisjes gaan beseffen hoe waardevol ze wel zijn.

De meningen over zijn aanpak zijn verdeeld. Verschillende ouders steunen hem, maar Alfie Kohn - een auteur van opvoedingsboeken - noemt de aanpak contraproductief. "Mensen vernederen, al is het voor de goeie zaak, is nooit een goede manier om hen te  behandelen. De schaamte die ontstaat werkt contraproductief."

lees ook