"In bloom" wint internationale competitie

Op het Filmfestival van Oostende zijn vanavond de eerste prijzen uitgereikt. "In bloom", een film van Nana Ekvtimishvili en Simon Groß, mag zich officieel de eerste winnaar noemen van de internationale competitie LOOK!. "Tweesprong" wint de Ensor voor beste kortfilm fictie en "Betty's Blues" krijgt de Ensor voor beste kortfilm animatie.

De film "In bloom" van Nana Ekvtimishvili en Simon Groß heeft op het Filmfestival Oostende de hoofdprijs weggekaapt in de internationale competitie LOOK!. De competitie schenkt aandacht aan het teamwork tussen de director of photography en de production design-ploeg, bestaande uit de art directing, costume design en make-up.

De internationale jury, onder leiding van acteur Johan Heldenbergh (foto links), koos voor "In bloom" wegens "het harmonisch samengaan van alle aspecten van de visuele en narratieve creatie". De film speelt zich af in de jaren 90, tijdens de eerste jaren van de Georgische onafhankelijkheid.

Medea Braqadze, custome designer van “In bloom”, kreeg op het Filmfestival Oostende 50.000 euro ter ondersteuning van de release van de film in België. "In bloom" is vanaf 27 november te zien in de bioscoopzalen.

Ook al twee Ensors uitgereikt

Op de voorlaatste dag van het Filmfestival Oostende werden ook al twee Ensors uitgereikt. "Tweesprong" van Wouter Bovyn kaapte de prijs weg voor de beste kortfilm in de categorie fictie. De Ensor voor de beste kortfilm in de categorie animatie ging naar "Betty's blues" van Rémi Vandenitte.

Morgen is het Filmfestival Oostende aan zijn laatste dag toe. Met de uitreiking van de Ensors staat het hoogtepunt van het festival op het programma.