"Teleurgesteld, maar boeddhist moet overal positieve in zien"

"Ik ben teleurgesteld, maar moet als boeddhist overal het positieve in zien", zegt Giel, de 15-jarige tiener die naar India wilde om monnik te worden, maar van de rechter het land niet mag verlaten. In een interview op MNM ontkent hij dat hij geïsoleerd is.

"Ik ging deze morgen naar de luchthaven vertrekken en toen kwam de politie langs die zei dat de rechter mij wilde spreken", zegt de jongeman op MNM. "Dan zijn we naar de rechtbank gegaan, maar ik mag niet zeggen wat de rechter me gezegd heeft."

De jongeman is naar eigen zeggen teleurgesteld, "maar moet als boeddhist overal het positieve in zien, dus ik probeer het positieve er in te zien". Daarnaast probeert hij de opmerkingen van zijn oom te ontkrachten. Die heeft eerder gezegd dat zijn neef naar India zou willen, omdat hij door zijn moeder geïsoleerd is. "Dat is niet waar", zegt hij. "Ik heb vrienden. Ik kom buiten."

Hij is naar eigen zeggen van plan om af te wachten wat er nu gebeurt, maar gaat toch proberen om zo snel mogelijk te vertrekken.