Akkoord tussen bonden en directie Brussels Airlines blijft uit

Het overleg bij Brussels Airlines tussen directie en vakbonden heeft ook vandaag niets opgeleverd. Gisteren had het personeel al een ontwerpakkoord verworpen. Maandag wordt het ingelicht over de jongste stand van zaken. Afhankelijk van de reacties zijn later in de week acties mogelijk, melden de vakbonden.

Gisteren had het personeel van Brussels Airlines al een ontwerpakkoord verworpen. Vandaag legden de vakbonden de directie daarop een nieuwe eisenbundel voor, maar daar wilde de directie maar gedeeltelijk op ingaan. Daarop zijn beide partijen zonder akkoord uiteengegaan.

"Slechts voor twee van de veertien knelpunten werd een bevredigend voorstel gedaan", zegt Paul Buekenhout van LBC. Volgens hem vraagt het personeel "werkbare" uurroosters, die op een transparante manier tot stand komen en met een grens aan overuren.

Olivier Van Camp van het BBTK verwijst naar het gebrek aan vertrouwen in de directie. Dat kan enkel opgebouwd worden met concrete resultaten, luidt het.

Door het afspringen van het overleg zijn volgende week acties mogelijk bij de luchtvaartmaatschappij. Het cabinepersoneel zal beslissen over de vorm van die acties maar gezien de grote ontgoocheling bij de basis vreest Van Camp voor een staking.