Colin Firth leent stem aan beertje Paddington

De Britse acteur Colin Firth zal zijn stem lenen aan beertje Paddington in een nieuwe film over het populaire personage uit de boeken van Michael Bond. Hugh Bonneville en Nicole Kidman zullen in de film te zien zijn.

Firth, die bekend is van films als "The king's speech" en "A single man", wil het beertje "een licht Peruaans accent" meegeven. Bonneville speelt Mr Brown, Kidman een booswicht. Sally Hawkins is Mrs Brown en Julie Waters speelt Mrs Bird.

Het personage van beertje Paddington zal gecreëerd worden met de computer. De andere personages in de film, zijn mensen. "Het plan is wel om Paddington een beetje naar mijn gezichtsstructuur te modelleren", vertelt Firth (grote foto) in the Daily Mail.

Ook Nicole Kidman (foto in tekst) is erg enthousiast over het project. "Ik ben opgegroeid met de verhalen van Paddington en ken alle avonturen die hij beleefd heeft. Ik kan niet wachten om de verhalen ook aan mijn dochters voor te lezen."

De film wordt gemaakt door David Heyman, de producer van de "Harry Potter"-films, en regisseur Paul King. Normaal gezien zou de film rond Kerstmis 2014 in de zalen komen.

Beertje Paddington

Beertje Paddington duikt voor het eerst op in oktober 1958 in de boeken van Michael Bond. De boeken zijn in 30 talen vertaald en er zijn meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht.

Paddington is geboren in Peru, waar hij leefde met zijn ouders. Tijdens een aardbeving werd hij van zijn ouders gescheiden. Uiteindelijk vlucht hij per schip van Lima naar Londen. Daar wordt hij in een station uiteindelijk gevonden door de familie Brown, bij wie hij allerlei nieuwe avonturen beleeft.

AP1997