Doodstraf voor verkrachting en dood Indiase studente

De vier mannen die eerder deze week schuldig werden bevonden aan de groepsverkrachting van een jonge vrouw in New Delhi, in India, zijn door een rechter ter dood veroordeeld. De vrouw werd eind vorig jaar mishandeld en verkracht op een bus. Ze overleed enkele weken later.

De 23-jarige Indiase studente werd in december vorig jaar samen met haar vriend door een groepje mannen aangevallen op een bus in New Delhi. Ze werd verschillende keren geslagen en verkracht. Nadien werd ze uit de rijdende bus gegooid.

De jonge vrouw stierf enkele weken later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Bij de aanval was ze onder meer met een ijzeren staaf geslagen, waardoor enkele vitale organen geraakt werden.

De verkrachting veroorzaakte heel wat ophef in India. Vrouwen en mannen kwamen op straat om te protesteren tegen de vele verkrachtingen in het land.

Begin deze week werden vier verdachten schuldig bevonden aan doodslag en verkrachting. Vandaag heeft een rechter hen tot de dood veroordeeld.

De advocaten van de verdachten hadden eerder deze week al laten weten dat ze hoger beroep zouden aantekenen tegen de veroordeling. Die procedure kan mogelijk nog jaren aanslepen.

Een vijfde verdachte, minderjarig op het moment van de feiten, werd vorige maand al veroordeeld tot drie jaar in een heropvoedingsgesticht. Een zesde dader pleegde zelfmoord in zijn cel.