Hawaï past formaat ID-kaarten aan voor mevrouw Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele

De Amerikaanse staat Hawaï zal voor het einde van het jaar het formaat van zijn identiteitskaarten aanpassen opdat alle letters van de naam van Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele op het document kunnen worden afgedrukt. De vrouw nam het niet dat haar naam plots werd afgekort toen ze in mei een nieuwe identiteitskaart kreeg en haalt nu haar slag thuis.
JANICE “LOKELANI” KEIHANAIKUKAUAKAHIHULIHEEKAHAUNAELE2013
Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele en wijlen haar echtgenoot.

De voorbije 20 jaar had Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele steevast 2 documenten op zak. Het ene betrof haar rijbewijs waarop haar naam was afgekort en de vermelding van haar voornaam zelfs helemaal achterwege bleef.

Om dit te compenseren hadden de autoriteiten van Hawaï haar een speciale identiteitskaart gegeven waarop haar volledige familienaam stond gedrukt. In mei verliep die identiteitskaart echter en moest ze een nieuwe aanvragen. Op de nieuwe kaart stond haar naam plots afgekort weergegeven, net als op haar rijbewijs.

Janice Worth

Mevrouw Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele nam dit niet en stapte naar haar lokale bestuur. Dat stelde haar voor haar naam te veranderen om het voor iedereen makkelijker te maken.

Voor Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele kon hiervan geen sprake zijn. Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele is immers de familienaam van haar overleden echtgenoot en ze wilde die behouden als herinnering aan hem. Haar naam wijzigen of terugkeren naar haar meisjesnaam Worth was dan ook geen optie.

Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele contacteerde daarop een lokaal televisiestation dat haar "situatie" bij de autoriteiten van Hawaï hielp aankaarten. Die hebben haar nu beloofd voor het einde van het jaar het formaat van de identiteitskaarten aan te passen zodat haar volledige familienaam opnieuw op het document kan worden afgedrukt.

lees ook