Kate en William uit zonder George, en toch weer niet

De hertog en hertogin van Cambridge zijn gisteravond de eregasten geweest op de uitreiking van de Tusk Trust-prijzen in Londen. Het was het eerste officiële uitstapje van Kate en William zonder hun zeven weken oude baby, George. Het werd een ontspannen avondje uit, maar de kersverse ouders waren met hun gedachten toch nog altijd bij hun kind.

De Tusk Foundation zet zich in voor natuurbehoud in Afrika en wil een vreedzaam samenleven tussen de wilde natuur en de lokale bevolking bewerkstelligen. William is peter van de stichting en reikte twee prijzen uit. In zijn toespraak benadrukte de prins het belang van de natuur voor de volgende generaties: "Net als alle jonge ouders denken we aan de wereld die ons kind zal erven. Het is ondenkbaar dat kinderen zullen opgroeien in een wereld zonder wilde neushoorns."

Het werd niet de enige verwijzing naar hun zoon die avond. Zo verklapte William dat kleine George kan brullen als een leeuw en verontschuldigde hij zich op voorhand omdat hij zijn mobieltje zou checken om te zien of alles thuis wel in orde is.

Jessie Webb als vertrouwde babysit

Het koppel liet George achter bij Jessie Webb, een voormalige nanny van prins William en prins Harry. De 71-jarige Webb is gepensioneerd maar zou op vraag van William opnieuw deeltijds gaan werken. Webb werd eind jaren 80-begin jaren 90 aangeworven door Charles en Diana toen hun huwelijk de eerste barsten vertoonde. William kreeg een speciale band met zijn nanny (op foto naast Diana) die hij op zijn 21e verjaardag en op zijn huwelijk uitnodigde.

©Alpha Photo Press Agency Ltd.

Ranke en slanke Kate

Op de gala-avond schitterde Kate letterlijk en figuurlijk. Ze combineerde een glitterjurk van Jenny Packham met sandalen van Jimmy Choo en een diamanten armband. De internationale pers heeft ook lovende woorden voor de ranke en slanke hertogin. In juli sprak Kate -één dag na de bevalling- nog de wereldwijde pers toe aan het Saint Mary-ziekenhuis. Er was toen vooral aandacht voor haar post-bevallingsbuikje.

Times Newspapers Ltd
©NEWSPIX INTERNATIONAL