Meerderheid keurt sluiting Herman Teirlinckmuseum goed

De meerderheid in de gemeenteraad van Beersel heeft vanavond beslist om de werking van het Herman Teirlinckhuis stop te zetten vanaf 1 januari 2014. De gemeenteraad was samengeroepen door de oppositie.

Het schepencollege van Beersel besliste eind augustus al om de werking van het Herman Teirlinckmuseum stop te zetten. De oppositie was het er echter niet mee eens en riep de gemeenteraad samen.

Schepen van Financiën Eddy Deknopper (CD&V) argumenteerde op de gemeenteraad dat de belangstelling voor het Herman Teirlinckhuis serieus afgenomen was en dat het 400.000 euro zou kosten om het gebouw aan de eisen van een openbaar gebouw te laten voldoen.

De oppositie stelde dat de gemeente veel te weinig had gedaan om het huis te promoten en dat er geen stappen waren gezet om met de hogere overheid te onderhandelen over een overname van het huis en de collectie. Uiteindelijk keurde de meerderheid de sluiting goed.