Opnieuw rellen in Istanbul

In Turkije is het vannacht opnieuw tot rellen gekomen tussen de politie en betogers die protesteren tegen de dood van jonge manifestant afgelopen maandag. De politie gebruikte traangas en het waterkanon om de meer dan 2.000 betogers uit elkaar te jagen.

De manifestanten kwamen bijeen in de wijk Kadiköy, een bolwerk van de oppositie. De politie gebruikte traangas en plastic kogels om te beletten dat de betogers het lokale hoofdkwartier van de AKP, de partij van premier Erdogan, zouden bestormen. De rellen duurden verschillende uren.

Gisteren was het op dezelfde plaats al tot confrontaties met de politie gekomen. Ook in de hoofdstad Ankara en in de zuidelijke stad Antakya kwam het weer tot rellen. In Antakya kwam maandag een 22-jarige jongeman om het leven bij een treffen met de politie. Zijn familie zegt dat hij geraakt werd door een projectiel van de politie, maar die ontkent dat.

Over zes maanden zijn er lokale verkiezingen in Turkije. Premier Erdogan beschuldigt de oppositie ervan achter de rellen te zitten.