Tientallen vermisten na brand in Rusland

In de regio Novgorod, in het noordwesten van Rusland, is vannacht brand uitgebroken in een psychiatrisch ziekenhuis. Tientallen patiënten zijn vermist.

Het vuur in de psychiatrische instelling in Loeka, in de regio Novgorod, brak uit rond 3 uur plaatselijke tijd. Op dat moment waren er naar verluidt ongeveer 60 mensen in het gebouw, een 20-tal zou zich op tijd hebben kunnen redden. De hulpdiensten hebben nog geen officieel uitsluitsel kunnen geven over het aantal dodelijke slachtoffers. Er zou sprake zijn van 3 doden en zo'n 35 vermisten.

De brand zou zijn ontstaan nadat een patiënt die aan het roken was, zijn bed in brand had gestoken. Het houten gebouw, waarin enkel mannen verbleven, is volledig afgebrand.

In april woedde al eens een grote brand in een psychiatrisch ziekenhuis in de buurt van Moskou. Daarbij vielen 38 doden. De autoriteiten beloofden daarna dat alle psychiatrische ziekenhuizen gecontroleerd zouden worden op de veiligheid.