Twitter trekt binnenkort naar de beurs

De Amerikaanse microblogsite Twitter trekt binnenkort naar de beurs. Dat heeft ze vannacht zelf officieel aangekondigd in een -hoe kan het ook anders- tweet.

Over de beursgang van Twitter wordt al een hele tijd gespeculeerd. De moeizame intrede van Facebook op de beurs in mei vorig jaar veroorzaakte echter uitstel van de plannen.

Het bedrijf heeft nu dan toch de eerste stap voor de beursgang gezet. Aan de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen, is een document overgemaakt waarin de financiële situatie van Twitter beschreven wordt.

Voor wanneer het bedrijf de beursgang plant, is nog niet bekend. Meer details dan in de tweet zijn niet bekendgemaakt. De beurswaarde van Twitter wordt op 10 tot 15 miljard dollar (7,5 tot 11,3 miljard euro) geschat.