Verken Galápagoseilanden op Google Street View

Altijd al gedroomd van een trektocht door de prachtige natuur van de Galápagoseilanden, maar zit een reis er niet meteen in? Voortaan kunt u voor spectaculaire 360°-beelden terecht bij Google Street View, die de eilanden nu ook aan zijn catalogus toegevoegd heeft.
AP2013

De Galápagoseilanden zijn een verspreide groep eilanden van vulkanische oorsprong ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan, op ongeveer 1.000 km van de westkust van Zuid-Amerika. Staatkundig maken ze deel uit van Ecuador. De eilanden staan bekend omdat er heel wat unieke planten- en diersoorten voorkomen én omdat de Britse wetenschapper Charles Darwin er de inspiratie haalde voor zijn evolutietheorie.

In september 1835, nu 178 jaar geleden, arriveerde Charles Darwin (kleine foto) met zijn onderzoeksschip The Beagle op de Galápagoseilanden. Hij verbleef er vijf weken en bestudeerde er de geologie en biologie van en op vier van de eilanden.

De resultaten van dat onderzoek leidden ertoe dat Darwin zijn beroemde theorie over natuurlijk selectie ontwikkelde, waarover hij schreef in "On the origin of species by means of natural selection" in 1859.

Google, het Galápagos National Park en de Charles Darwin Foundation sloegen onlangs de handen in elkaar om de natuur op de Galápagoseilanden op een bijzondere manier in beeld te brengen. In mei trokken cameraploegen tien dagen lang rond met de Street View Trekker, een speciale rugzak uitgerust met een camerasysteem met 15 lenzen waardoor beelden aan elkaar kunnen worden "gelast" tot een panoramisch zicht van 360°.

In een korte documentaire op YouTube toont de crew hoe ze te werk gegaan is. Ze doken met zeeleeuwen, wandelden op de grootste vulkaan op de Galápagoseilanden en waren er getuige van hoe de beroemde reuzenschildpadden een maaltijd nuttigden. Ook minder bekende, maar daarom niet minder mooie diersoorten werden in beeld gebracht, zoals de blauwvoetgenten, de fregatvogels en de zeeleguanen.

AP2013

Klik hier voor alle beelden van het "Galápagosproject" van Google Street View. Net zoals bij de andere Google Street View-projecten kunnen surfers in- en uitzoomen op de beelden en rond de beelden heen "cirkelen."

AP2013
AP2013