Enkele ouders vragen reconstructie ongeval Sierre

Enkele ouders van slachtoffers uit Lommel van het busongeval in Sierre vragen een echte reconstructie aan het Zwitserse gerecht. Dat staat in Het Belang van Limburg. Het Zwitserse gerecht hield het tot nu toe bij een computersimulatie, maar de ouders willen dat de beginfase van het ongeval ook in de praktijk wordt overgedaan.

"De ouders willen effectief een bus mét chauffeur op de trottoirband van de tunnel laten inrijden om te zien hoe de bus daarop reageert", zegt Dirk Vanden Boer, advocaat van de Lommelse nabestaanden. "Ook vraagt een aantal ouders extra onderzoek naar de persoonlijke situatie van de buschauffeur."

In mei stelde de Zwitserse procureur Olivier Elsig zijn eindrapport voor. Zijn conclusie was dat het ongeval wellicht veroorzaakt werd door een "flauwte of onoplettendheid van de chauffeur". De procureur beschouwde het onderzoek daarmee als afgesloten, maar enkele ouders van Lommelse slachtoffers leggen zich daar dus niet bij neer.

"Toen de bus destijds in de tunnel op de trottoirband inreed, is de bus op die trottoirband blijven rijden en vervolgens in de nis van de tunnel beland", zegt Vanden Boer. "De ouders vragen zich af waarom de bus niet meteen naar links is geslagen na het raken van de trottoirband."

Volgens de krant zal wellicht binnen de maand duidelijk zijn of het Zwitserse gerecht ingaat op de vraag van de ouders.