Grimbergen en Wemmel willen inspraak over nieuwe stadion

De gemeentes Wemmel en Grimbergen eisen inspraak in de planning van het nieuwe voetbalstadion op parking C van de Heizel. De gemeentes vrezen voor veel overlast, en ze vrezen dat er door de grote tijdsdruk niet naar hen geluisterd zal worden.

De federale, Vlaamse en Brusselse regering hebben een intentieverklaring ondertekend om een nieuw voetbalstadion te bouwen op parking C van de Heizel. Zo kan België kandidaat zijn om een van de gastlanden te worden voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Het nieuwe stadion zou zo op Vlaams grondgebied komen, in de noordrand van Brussel.

"Het nieuwe stadion komt dan pal tussen drie woongebieden en we vrezen dat de overlast groot zal zijn", zegt Marleen Mertens (CD&V), burgemeester van Grimbergen. "We vrezen sluipverkeer, lawaaihinder, rondslingerende blikjes en lichtvervuiling. De overlast zal groot zijn."

De gemeentes willen dus inspraak. Ze vrezen dat er door de tijdsdruk niet naar hen geluisterd zal worden.