Rudy Demotte: "Alle Walen aan het werk tegen 2025"

De Waalse minister-president Rudy Demotte (PS) heeft tijdens de officiële ceremonie voor de Fêtes de Wallonie zijn ambitieuze plannen voor de regio ontvouwd. Demotte wil tegen 2025 iedereen in Wallonië aan een baan helpen.

Demotte benadrukte dat hij niet naïef wil zijn wat betreft de situatie van de arbeiders bij ArcelorMittal, Caterpillar of Carsid, maar de Waalse minister-president zei ook dat het gewest "erdoor aan het komen is".

"We moeten dus resoluut positief zijn! Ik lees bovendien hetzelfde in de oproepen van de sociale en economische actoren die de doelstelling hebben om tegen 2025 iedereen aan het werk te krijgen".

Om de sociale dialoog en de sociaal-econmische ontwikkeling te bevorderen, verdedigde Demotte "zonder uitstel" de oprichting van een Groupe des Partenaires sociaux wallons (GPS-W), ofwel een groep van Waalse sociale partners. Hij komt daarmee tegemoet aan een vraag van de Waalse werkgevers en vakbonden.

Aan premier Elio Di Rupo (PS) vroeg de minister-president om een zo snel mogelijke transfer van bevoegdheden.