Woody Allen krijgt Cecil B. De Mille Award

Woody Allen (77) krijgt de Cecil B. De Mille Award voor zijn hele carrière. De Amerikaanse regisseur heeft een afkeer van prijsuitreikingen, dus het is nog niet duidelijk of hij de prijs op 12 januari 2014 zelf in ontvangst zal nemen tijdens de uitreiking van de Golden Globes.

"Niemand verdient deze prijs meer dan Woody Allen", zegt Theo Kingma, de voorzitter van de Hollywood Foreign Press Association. "Zijn bijdragen tot de filmindustrie zijn fenomenaal."

Woody Allen bracht in 1966 zijn debuutfilm "What's new Tiger Lily?" uit. Daarna volgden films als "Annie Hall", "Manhattan" en "Hannah and her sisters". Recent maakte hij films als "Vicky Cristina Barcelona" en "Midnight in Paris". Zijn jongste film is "Blue Jasmine", met Cate Blanchett en Alec Baldwin.

Allen beweert dat hij nog een lade vol ideeën voor nieuwe films heeft. Hij werkt al aan zijn volgende project, een -voorlopig- titelloze film waarin Colin Firth, Emma Stone en Marcia Gay Harden zullen meespelen.

Eerder kregen ook collega's als Walt Disney, Steven Spielberg, Robert De Niro en Jodie Foster de Cecil B. De Mille Award al.